Diskuse

Finanční poradenství - nezbytná pomoc nebo zlo?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PeHl

12. 5. 2012 20:40
Vážený autore

Jak už bylo řečeno výše,

Vaše premisy jsou od počátku chybné, a proto nemůžete než dostat naprosto zvrácené výsledky. Pokud takto budete postupovat ve Vaší bakalářské práci, měl byste s ní být vypoklonkován (vzroy existují). Dle Vašeho vševědoucího a přezíravého postoje bych si dovolil odhadnout, že se oboru jednak věnujete historicky krátkou dobu a za druhé jste se nechal zmanipulovat jedním z velkých prodejních řetězců, dnes již mají všechny brainwashing na profesionální úrovni, takže lze těžko určit který na Vás "výchovně působí".

Z Vašich komentářů navíc bohužel vyplývá, že jste ještě nikdy žádného klienta o zaplacení Vašich služeb nepožádal. Zřejmě si sám podvědomně uvědomujete, že by se taková žádost nesetkala s úspěchem. Ale pokud si opravdu myslíte, že jste nepřekonatelně dobrý, doporučuji to někdy zkusit. Trh je dnes plný hladových zákazníků, kteří zaplatí za opravdu dobrou radu do 10.000,-kč. Obzvláště těch, kteří vyzkoušeli "privátní bankovnictví" velkých českých bank.

0 0
možnosti

repanak

12. 5. 2012 16:22
Finanční poradce by měl být někdo jako kvalitní lékař

kde místo krve jsou v tepenném a žilním systému peníze. Bohužel finanční poradci více jak lékaři jsou ve službách finančně-farmaceutické lobby. Myslel jsem si, že mi v 66 letech dají pokoj ale jistotou starobního důchodu (zatím) je stále přítahuji.

1 0
možnosti

Šerlok Homeless

12. 5. 2012 19:56
Re: Finanční poradce by měl být někdo jako kvalitní lékař

A kdo by měl být něco jako kvalitní zdravotní pojišťovna, že srovnáváte finanční poradenství se zdravotnictvím?

0 0
možnosti

hauzicz

12. 5. 2012 16:04
Finanční poradenství v ČR

bohužel nesplňuje ty základní atributy, které definujete v článku jako výchozí podmínky. Za této situace není možné zlepšit jejich pověst, protože jsou to pořád ti samí, kteří si tuto pověst vybudovali. Nikdo nepochybuje o tom, že vyšší finanční gramotnost společnosti pomůže. Finanční poradci by svou profesí měli přispívat k dosažení rovnováhy a rovnějších podmínek mezi klienty a poskytovateli služeb. V ČR jim to bohužel nejde, protože jsou placení poskytovatelem služeb, nikoliv klientem, který je ve skutečnosti ten, který je ve vyjednávací nevýhodě. Místo napomáhání k jakési rovnováze tuto naopak ještě prohlubují.

0 0
možnosti

repanak

12. 5. 2012 16:17
Re: Finanční poradenství v ČR

R^ Proč jich je proboha tolik?

0 0
možnosti

Gašpo_3

12. 5. 2012 15:04
Priznám sa, že som celý Váš blog nečítal

ale koment si neodpustím.

To vnímanie je dané celkovým systémom. Pozrite sa právnici sú na tom podobne. Problém je v tom, že slúžia za úplatu hlavne ľuďom, ktorí si ich dobre platia za vymýšľanie ako kľučkovať v deravom a mizerne urobenom právnom systéme.

S Vaším povolaním je to obdobné. Finančný systém už dávno nefunguje ako služba. Keby tomu tak bolo, bol by pohľad na Vaše povolanie úplne iný.

1 0
možnosti

Šerlok Homeless

12. 5. 2012 19:53
Re: Priznám sa, že som celý Váš blog nečítal

Hm... tam je rozdíl. Právní slouží za úplatu ... ale za úplatu od klienta (nebo - v případě předem vyhraného sporu za úplatu vysouzenou od protistrany).

Problém finančních poradců je právě ta bezplatnost: Protože se holt z něčeho živi být musí, tak zřejmě z provizí (soudní spory - a tedy ani předem vyhrané spory - je neživí, takže je nemůže uživit ani palmáre vysouzené od protistrany). No, a to, že jsou placeni nikoli klientem, nýbrž z neznámých zdrojů nebo z provizí, zase zpochybňuje to, že vždy pracují ve prospěch klienta.

Pokud bych tedy potřeboval poradit, co s penězi a měl jich dost, tak bych si radši finančního poradce zaplatil, než riskoval, že to bude pouhý zprostředkovatel, který mi bude lifrovat do hlavy smlouvu s firmou, která ho platí. Ale pak by musel pracovat pro mne.

0 0
možnosti

ould

12. 5. 2012 15:00
definice finančního poradce

finanční poradce je člověk, který chudáka do ještě větší nouze přivede:-P

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

12. 5. 2012 14:57
Český finanční poradce se musí za svou práci pomalu stydět

(jednoduše) proto, že za finančního poradce se prohlašuje kdejaký zprostředkovatel a "získatel"

0 0
možnosti